UN MÚSIC CATALÀ AL VOLTANT DEL MÓN

El guitarrista català Josep-Manel Vega porta un any i mig viatjant per diferents països buscant els llocs més inspiradors per a desenvolupar la seva música improvisada.

El músic va deixar enrere tot allò que sustentava una vida estable fins a aquell moment i des de llavors s'ha dedicat a recórrer el món tocant, aprenent i enriquint-se com a ésser humà.

En aquest procés no segueix un camí traçat. Després de cada improvisació, localitza el següent destí i planifica un nou viatge. A cada lloc enregistra la música que després compartirà a les xarxes i en discos com els que ha publicat recentment.

PETITA COL.LECCIÓ D'INSTANTS

Josep-Manel Vega, guitarrista cosmopolita i eclèctic, crea ambients improvisant amb elements de música clàssica, flamenc, jazz i les anomenades músiques de bordó (construïdes sobre un sol acord) com la música celta, el cant gregorià, la música medieval i els ragas de la música hindú.

Cada un dels seus concerts és una recreació d'aquells moments significatius que ara han quedat ara definitivament immortalitzats en els dos àlbums.

Josep-Manel Vega ofereix una actuació en la que la bellesa de la música i la instantaneïtat de la interpretació suposen una experiència profunda, que busca la comunió per simpatia amb el públic i no només l'entreteniment.

Cada concert és com una petita col·lecció d'instants.

CALMA, PAU I HARMONIA

7 IMPROS (2020) i IMPROVISING AROUND THE WORLD (2021) són els seus dos darrers discos, els quals recullen algunes d'aquestes gravacions. Més de dues hores de calma, pau i harmonia. Una evocació dels diferents espais que han inspirat cada nota.

Música enregistrada a França, Itàlia, Marroc, Portugal, Anglaterra, Bèlgica, Holanda, Hongria i a diversos indrets del nostre país, que en el fons expressa una dinàmica de transformació i creixement interior, reflectint estats vitals que van molt més enllà del so.

La majoria també han estat publicades en vídeo a la pàgina oficial del músic: www.josepmanelvega.com

UNA VIVÈNCIA CONJUNTA

Per a Josep-Manel Vega la improvisació és una experiència total: una forma d'habitar cada instant amb tot l'ésser, sentint la pròpia presència amb absoluta atenció.

L'espai és molt important per a mi. He de sentir l'energia de cada lloc i d'aquells que m'envolten. Allò que aporto jo és tan important com allò que rebo. Per això el meu espectacle és en realitat una vivència conjunta.

Cafè del Teatre - Lleida
Cafè del Teatre - Lleida

Josep-Manel Vega construeix el seu espectacle a través d'improvisacions creades a partir dels mateixos elements musicals que van ser utilitzats a cada lloc. Aquests elements funcionen com paraules que van teixint un discurs en temps real. Cada nova improvisació evoca anteriors improvisacions i ens transporta als nombrosos espais trepitjats

Un muntatge audiovisual de projeccions en vídeo permet als espectadors contemplar simultàniament imatges dels indrets per on el projecte IMPROVISANT PEL MÓN ha anat passant.

La Nau - Barcelona
La Nau - Barcelona